Interview 2 Interview 1
De grote stad verruilen ze voor een karakteristieke jaren´30 woning midden in Doorn

Dit keer is het de beurt aan Esther en Jurriaan  – vanuit de grote stad Utrecht verhuizen zij, samen met hun twee jonge kinderen, binnenkort naar een prachtige twee-onder-één-kap jaren ’30 woning gelegen midden in het centrum van Doorn. Direct zagen zij de potentie van deze – ietwat gedateerde  - woning en namen de uitdaging aan om deze te kopen, uit te breiden en volledig te renoveren.

Dat ze een oud huis zochten, stond als een paal boven water. “Wij houden van dit type huis. In het begin van onze zoektocht hebben we nog wel afgeweken van de bouwstijl en ook andere woningen een kans gegeven. Althans geprobeerd” zegt Esther lachend, “maar al vrij snel bleek toch dat het de jaren ’30 stijl moest hebben om ons hart te veroveren.”

Dat het een ‘klushuis’ moest worden was minder voor de hand liggend. Al was de kans dat er wat moest gebeuren aan de woning die ze gingen kopen natuurlijk wel groot met hun voorliefde voor dit type huis. Daarnaast waren ligging, fijne dorpsfeer en een ruime tuin de overige criteria in de zoektocht die eindigde in de dorpskern van Doorn. “Bijna alles in dit huis voldeed aan onze eisen en we zagen direct de mogelijkheden na verbouwing. Enige minpunt dat we konden bedenken was de straat. Bij voorkeur hadden we graag gehad dat onze kinderen op straat kunnen spelen. Nu is deze straat niet druk, maar de auto’s rijden mij te hard. We beseffen ons dat je nooit alle eisen volledig vervuld krijgt en de ruime tuin en mogelijkheid tot realisatie van al onze woonwensen in de verbouwing maakt het goed” aldus Esther.

“Dat is wel een voordeel nu” vult Jurriaan aan “we wonen straks in een mooi oud huis zoals gewenst, maar met alle comfort en gemakken van nieuw”. De woning wordt aan de achterzijde uitgebreid met een aanbouw waardoor de realisatie van een open leefkeuken met uitzicht op de tuin ontstaat en een aparte speelhoek voor de kinderen. De huidige woonkamer – die uiteraard volledig gerenoveerd wordt – krijgt hierdoor enkel de functie als zitgedeelte waardoor ook hier enorm veel ruimte ontstaat. Jurriaan en Esther hebben in deze woonkamer gekozen voor een houtkachel die extra warmte en sfeer in de woning geeft. Ook de gehele bovenverdieping wordt gerenoveerd en voorzien van een dakkapel voor nog meer leefruimte.

Eind mei hopen Jurriaan en Esther hun intrek te kunnen nemen in hun mooie gerenoveerde woning. Tot op heden zijn ze zeer tevreden met het verloop van de verbouwing. “We vinden het snel gaan en de communicatie gaat nog steeds uiterst zorgvuldig. Het valt ons op hoe belangrijk dat communicatieonderdeel is met al die verschillende mensen en disciplines. Daar hadden we nooit zo bij stil gestaan. Er moeten zoveel beslissingen worden genomen op verschillende onderdelen” zegt Jurriaan. Esther vult aan “Ik ben vooral ook benieuwd hoe ‘klaar’ we zijn als het huis wordt opgeleverd en met de hoop dat de offerte de werkelijkheid goed heeft benaderd. Al ben ik daar eigenlijk niet zo bang voor. Als gezegd verloopt de communicatie gedetailleerd en was de nauwkeurige en zorgvuldige manier van werken direct bij het opstellen van de eerste offerte voor ons al doorslaggevend om met jullie verder te gaan.”

Wij wensen Jurriaan, Esther en hun twee kinderen uiteraard nog heel veel succes de komende maanden met de verdere verbouwing en verhuizing en uiteindelijk enorm veel woonplezier in hartje Doorn.

  • Bouwbedrijf Morren BV
  • Stationsweg Oost 259
  • 3931 ER Woudenberg
  • info@morrenbouw.nl
  • T 033 - 286 2614