Deel 6: Unieke dakbekleding - Siberisch Larikshout

Donderdag 8-10-2015 - De bouw vordert nu in rap tempo. Zoals in de vorige update te lezen was, is het hoogste punt bereikt. De vlag is uit. Doorgaans het startschot voor het leggen van de dakpannen. Echter geldt dat niet voor dit huis.

Bij dit nieuwbouwhuis is er gekozen voor diverse materialen qua afwerking aan de buitenzijde. De woning wordt voorzien van gevelstucwerk, aluminium kozijnen en houten gevelbekleding. Uniek is het feit dat deze houten gevelbekleding wordt doorgetrokken naar het dak. De woning wordt dus compleet voorzien van een houten dak.
Na het leggen van de dakbedekking worden er bevestigingslatten geplaatst voor het aanbrengen van de houten latten die de dakbekleding vormen. De eigenaren hebben gekozen voor het houtsoort Siberisch Lariks. Een houtsoort met een aanzienlijk hoge natuurlijke duurzaamheid. Bovendien komt dit hout uit duurzaam beheerde bossen. Door de relatief langzame groei in koude gebieden krijgt het lariks een stevige structuur.

Zuidoostgevel2

Het Siberisch Larikshout heeft de behandeling WaxedWood® ondergaan; onder vacuüm en druk is het Larikshout verduurzaamd tegen houtaantasting. Tegelijk met deze verduurzaming zijn diverse soorten was ingebracht. De was bevindt zich in de poriën en maakt het hout waterwerend. Deze bescherming vermindert sterk de opname van water in het hout. Hierdoor is de dakbekleding zeer onderhoudsarm. Het hout zal op den duur verkleuren van een groenbruine naar een warme brosbruine tint en uiteindelijk vergrijzen.

Door dergelijke natuurlijke materiaalkeuzes zal de uiteindelijke nieuwbouw villa prachtig passen in de buitenomgeving van Groenekan.

 volgende update   I    vorige update

  • Bouwbedrijf Morren BV
  • Stationsweg Oost 259
  • 3931 ER Woudenberg
  • info@morrenbouw.nl
  • T 033 - 286 2614