Even kennismaken met de gezichten achter de prachtige rietgedekte nieuwbouwwoning!

Nadat we jullie de afgelopen maanden hebben meegenomen in het bouwproces van de familie Afman-Awater met hun woning in het prachtig gelegen buitengebied van Groenekan, stellen we jullie bij deze graag voor aan de familie van Berkel. Zij bouwen momenteel eveneens onder de rook van Utrecht hun droomwoning. Echter meer gesitueerd aan de noordkant van deze stad, gelegen aan de Stille Plas in Maarssen.

De bouw van hun prachtige rietgedekte vrijstaande woning is al even aan de gang. Toch zullen we ook hier een aantal unieke en bijzondere aspecten van het bouwtraject voor jullie uitlichten. Maar niet, voordat we de familie natuurlijk even aan jullie hebben voorgesteld! 

Lees hier een kort interview met de eigenaren: 

1.    Hebben jullie altijd al de wens gehad een eigen huis te ontwerpen en te bouwen of was het meer een uiteindelijke samenkomst van mogelijkheden?

We waren wat rond aan het kijken, met name naar bestaande woningen op mooie plekken in de buurt van Leidsche Rijn. Veel is voorbij gekomen, maar allemaal net niet.
Ook de kavels die aangeboden werden in deze regio vielen meestal erg tegen en boden niet meer vrijheid en mogelijkheden dan het huis waar we, tot volle tevredenheid, in woonden. Op het moment dat we op het punt stonden onze zoektocht te staken, deden we een laatste poging via google op kavels rondom Utrecht. En toen kwam het project aan de Stille Plas naar boven. We zijn meteen gaan kijken en waren direct verkocht. Alhoewel we vanaf de tekening gezien voor kavel 2 gingen kijken, waren we bij aankomst direct verliefd op kavel 5. We hebben eigenlijk direct een optie genomen en zijn de mogelijkheden gaan bekijken.

2.    Wat trok jullie aan in de kavel waarop jullie nu bouwen?

De ligging in vele facetten. De kavel ligt tegen een natuurgebied met mooie flora en fauna. Zeer vrij, maar toch in kleinschalig gebied met meerdere kavels, waardoor er bewoning in de directe omgeving is.Op grotere schaal bekeken trok het ons aan dat de plek zeer dicht bij een grote stad ligt en tevens dicht bij voorzieningen en de leuke oude dorpskern van Maarssen. Ook de uitvalswegen zijn nabij. Met name richting Schiphol was voor ons belangrijk i.v.m de wekelijkse trip van Patrick naar het buitenland voor zijn werk. 

3.    Met welke woonwensen hebben jullie tijdens het ontwerpen rekening gehouden? Kortom, wat vinden jullie belangrijk in een huis?

We wilden een gezellig huis met ruimtes die geborgenheid en openheid combineren. Een fijne keuken met aangrenzende eetkamer en een sfeervolle woonkamer voor het gezellig televisie kijken en lange gesprekken bij de haard.  En natuurlijk voor allemaal een mooie slaapkamer; een master bedroom met ensuite badkamer voor ons en elk een eigen slaapkamer voor de meiden met een gedeelde badkamer. Ook de grote wens van Patrick – een eigen wijnkamer - is natuurlijk gerealiseerd. Daarnaast zijn onze wensen qua stijlelementen – denk aan een doorkijkhaard, stalen binnendeuren, eiken balkconstructies en vides - ook meegenomen.  

4.    Hebben jullie concessies moeten doen in woonwensen  en/of ontwerp?

Er lag een pakket van eisen vanuit de gemeente, waarbij met name de inhoud van het hoofdgebouw een beperkende factor bleek. De eis van maximaal 600 m3 inhoud is niet veel voor een woning op een kavel als deze. Door al zijn creativiteit in het ontwerp te leggen, ontstond er vanuit de architect een woning waar we direct blij van werden. Het is dus helemaal goed gekomen!

Foto Claudia en Patrick

5.    Hoe omschrijven jullie je eigen bouw- en interieurstijl?

Het huis is ontworpen in landelijke moderne stijl; een combinatie van riet, wit stucwerk, aluminium kozijnen en grijze elementen in de gevelbekleding.
De interieurstijl zal ook die richting op gaan. Stoere elementen gecombineerd met zachte materialen. De basis zal zijn grijs, wit en eiken. We zullen zachte kleuren toevoegen en bijvoorbeeld linnen gordijnen, om zo een rustige sfeer te creëren.

6.    Hoe zijn jullie tot de keuze van bouwbedrijf gekomen? Waar hebben jullie op geselecteerd?

Er is een aanbesteding geweest met diverse aannemers. Helemaal in het begin hadden we al kennis gemaakt met Gert Morren. Het goede contact was de voornaamste reden om hem ook te vragen met de aanbesteding mee te doen. We waren zeer blij toen bleek dat Bouwbedrijf Morren ook de gunstigste prijs had. De keuze was zo snel gemaakt.

7.    Op welke ‘leefruimte’ verheugen jullie je straks het meest als het huis gereed is?

Naast de buitenruimte is dat zeker ook de eetkamer in combinatie met de keuken. Deze zijn samen – maar gescheiden door een doorkijk openhaard - toch ook een beetje apart. Daarbij reikt de eetkamer tot bijna 5 meter hoog voorzien van een open eiken balkconstructie. We verheugen ons enorm om daar gezellig samen te eten en na te tafelen!

8.    Wat valt je tot op heden mee en wat valt je tegen aan het gehele bouwproces?

We hebben in het begin erg lang moeten wachten voordat de gemeente Maarssen de benodigde stukken allemaal had goedgekeurd. Ondanks dat er nauwelijks wijzigingen nodig waren voor het indienen van de omgevingsvergunning heeft dat het gehele proces in de beginfase enorm vertraagd.

Maar vanaf dat de bouw daadwerkelijk is begonnen zien we elke dag vooruitgang en verloopt het soepel. We genieten nu al met volle teugen van het zien groeien van ons droomhuis. We hopen dat het eind september zo ver is en dat we mogen gaan genieten van ons prachtige huis en de heerlijke omgeving!

volgende update 

  • Bouwbedrijf Morren BV
  • Stationsweg Oost 259
  • 3931 ER Woudenberg
  • info@morrenbouw.nl
  • T 033 - 286 2614