Project

Grachtenpand in Amsterdam

De huidige bewoners wensten een volledige renovatie en modernisatie inclusief uitbouw aan de achterzijde van dit prachtige oude pand aan de Amstel in Amsterdam. Behoud van originele details gecombineerd met  modern comfort waren de uitgangspunten.

De begane grond is opgedeeld in een voorkamer annex eetkamer. De achterzijde werd voorzien van een prachtige stalen uitbouw die zorgt voor veel lichtinval en ruimte in de leefkeuken. Op de eerste etage heeft men alle muren verwijderd, hierdoor is er een ruime woonkamer ontstaan die op natuurlijke wijze – door het trappenhuis – wordt verdeeld in televisiekamer en zitgedeelte bij de haard. Het trappenhuis is omgetoverd tot echte eye-catcher. De authentieke ijzeren trapspijlen werden gerestaureerd. Boven in de nok is een lichtstraat geplaatst die zorgt voor een natuurlijke lichtinval in het trappenhuis. Ornamenten in alle plafonds werden hersteld en behouden.

Ook de buitenzijde van het pand werd grondig gerenoveerd en in ere hersteld. Alles met behoud van de authentieke details.

Materialen

Stalen achterpui, elektrisch kelderluik, lichtstraat, restauratie ijzeren trapspijlen

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Particulier

Architect
Toula Alexander
Volgende project

Woonzorghuis Hermes Huis in Bosch en Duin

Bekijk dit project