Project

Woonboerderij in Leusden

In het buitengebied van Leusden is een woonboerderij omgebouwd naar een kangoeroewoning, waarbij de woning door twee generaties van één familie wordt bewoond.

In het verbouwingsontwerp zijn de culturele waarden van het pand bewaard gebleven. Aan de achterkant en tuinzijde van de boerderij zijn nieuwe, moderne ingrepen zichtbaar. Deze zijn contrasterend uitgewerkt met zinken bekleding en aluminium kozijnen. De voormalige structuur van het pand blijft hierdoor zichtbaar. De ‘brandmuur’ tussen voorhuis en deel blijft ook in de nieuwe indeling zichtbaar door de snedes in de wand te voorzien van een accentkleur.

In de nieuwe indeling woont het gezin met twee kinderen in de deel, de moderne toevoeging en de totale bovenverdieping. Voor de oudere generatie is een zelfstandige woonruimte gerealiseerd in het voorhuis van de woning.

Materialen

Uitbouw zink noir, houten gevelbekleding, aluminium kozijnen

Locatie

Leusden

Architect
A&R 10
Volgende project

Landhuis in Renswoude

Bekijk dit project